top of page

Cherchez le nez!

Audrey 1.jpg

Mijn parfumverhaal begon toen mijn moeder, een stewardess bij Sabena, staaltjes van hotelzepen, shampoos en parfums uit de hele wereld voor me meebracht. Ik rook er gretig aan, nieuwsgierig naar de verschillende geuren en hoe ze me lieten voelen. Haar liefde voor kruiden en bloemen werkte op mij in en zij leerde mij hoe ik mijn neus kon gebruiken om de wereld om mij heen te verkennen. Naarmate ik ouder werd, bloeide mijn passie voor geur verder open en raakte ik gecharmeerd door de kunst van het parfumeren.

Tijdens mijn studie in Grasse, de parfumhoofdstad van de wereld, dook ik diep in het complexe en ingewikkelde proces van het creëren van een parfum. Het was een ontdekkingsreis waarbij ik leerde over de verschillende geurfamilies en hoe zij samenwerken om een harmonieuze compositie te creëren.

Als zelfverklaarde "nieuwsgierige neus" speel ik graag "Raad de geurfoto", een variant op het klassieke spel "Wie is het?", waarbij ik verschillende geuren probeer te identificeren aan de hand van foto's en afbeeldingen.

Voor mij is geluk als een glimlach die je vlak onder onder je neus vindt. Voor mij is geur niet alleen een zintuiglijke ervaring, maar een manier om emoties en herinneringen op te roepen. Het is een kunstvorm die ik koester en cultiveer met mijn nieuwsgierige neus, altijd op zoek naar het vastleggen en bewaren van de vluchtige schoonheid van het leven.

Mijn geurcanvas:

In de basis: Cederhout, de warme, houtachtige geur met een vleugje rokerigheid en zoetheid weerspiegelt standvastigheid, kracht, stabiliteit en flexibiliteit om te groeien en zich aan te passen.

In het hart: Iris, de bloemige en poederachtige geur die doet denken aan viooltjes en wortels. Hij vult de basis aan met gevoeligheid en intuïtie.

In de top: O3 (mijn bijnaam) of "ozon", de frisse, schone en luchtige geur die doet denken aan de frisheid na een regenbui of aan oceaanlucht. Hij past bij alle energieke en optimistische moleculen!

bottom of page